Kitchen of Tolik TV

30 януари 2013 г.

Шотландски яйца

Видях тази рецепта в Good Food България и реших да я пробвам... добавих и няколко неща от мен... принципно рецептата е на Барни Дезмазери, но реших да не спазвам неговата с точност, за това не ви я представих по този начин...Какво ви е необходимо:

5 средно големи яйца; 300 г свински наденици; 140 г ситно нарязана шунка; ситно нарязан праз; 3-4 ситно нарязани кисели краставички; черен пипер; кимион; брашно; галета


Начин на приготвяне:

Сварете четири от яйцата за около 8 минути. Обелете ги и ги оставете на страна да изстинат. През това време отделете каймата на наденичките в голяма купа и прибавете към тях шунката, краставичките, черния пипер, кимиона и праза. Омесете добре каймата и я разделете на четири равни топки. Разточете ги една по една между два слоя домакинско фолио, докато стана възможно най-тънки. Набрашнете яйцата и завийте каймата около всяко едно от тях. 

Разбийте последното яйце в купа. В две чинии сложете брашното и галетата. Загрейте олиото в дълбок съд. Потопете яйцата първо в разбитото яйце, след това в брашното, после пак в разбитото яйце и накрай в галетата. Изпържете яйцата за около 10 минути. Извадете ги на домакинска хартия, за да изцедят от олиото. Сервирайте с гарнитура от картофени дукеси, за които ще си поговорим друг път.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...