Kitchen of Tolik TV

6 октомври 2013 г.

Талиатели с песто и моцарела Стефи

Предлагам ви да завършим и започнем седмицата с едни домашни талиатели, които направи специално за Kitchen of Tolik Стефи. Тези класически плоски спагети може и да си направите сами. Няма никаква философия, просто следвайте рецептата. 

 Какво ви е необходимо:
за тестото:
300 г брашно
3 яйца
2 суп. л зехтин, сол на вкус

песто босилек
зехтин
1 топка моцарела 


Начин на приготвяне:
  1. Изсипете брашното на плота и го оформете на кладенче. В средата сложете яйцата, солта и зехтина. С едната ръка смесвайте съсавките като с другата постепенно прибавяте брашно, докато се получи твърда топка тесто. Омесете тестото като хванете топката тесто с две ръце и я разтегляте, а после я съберете отново на топка.
  2. Разделете тестото на 3 или 4 топки покрийте с кърпа и оставете да почиват 20 мин. Разточете топките една по една, като предварително набрашните точилката за да не залепва. Трябва да получите тънка кора. 
  3. Вземете една кора навийте я на руло и я нарежете на парченца широки 0.5 см. Разрохкайте парченцата като ги подхвърлите няколко пъти.
  4. Варете талиателите в подсолена вода за 8 – 10 мин. След това ги прехвърлете в загрят тиган с масло и зехтин за 3-4мин. Сервирайте с накъсана моцарела и песто босилек. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...