Kitchen of Tolik TV

11 юли 2016 г.

Сладкото от портокали на Piaret patisserie

Миналата седмица ви представих едно уникално място наречено Piaret patisserie. Освен уникалните палачинки и домашна лимонада, това райско кътче, предлага и невероятно сладко от портокали. Специално за читателите на Kitchen of Tolik Петя и Фил разкриха тайната рецепта. 

снимка: Piaret patisserie 

Какво ви е необходимо:

2 кг. портокали; 1 кг. захар; 1 л.  водаНачин на приготвяне:

Стъпка 1: Обелете портокалите на резени, като вътрешната част нарежете на парченца.
Стъпка 2: Изсипете нарязаните портокали в дълбока тенджера с 1 литър вода и 1 килограм захар. Варете на слаб огън за около 3 часа, докато сместа се сгъсти.
Стъпка 3: Разпределете готовото сладко в буркани, докато е още топло. Затворете ги, без да стерилизирате.


Опитейте!
Сладко от портокалови корички

Навийте портокаловите кори на малки рула и ги нанижете на конец, като гердан. Залайте ги със студена вода и ги сварете за около десетина минути. Отцедете и повторете още два пъти, за да се махне горчивината от корите. От 1 кг захар и 1 л вода се прави сироп. Сложете ги в кипящия сироп, като ги изнижете от конеца. Оставете да ври на силен огън няколко минути и след това за още 15 минути на слаб. Корите престояват в сиропа около 1-2 часа, след това доварете. Изсипете готовото сладко в затоплени буркани на винт и затворете добре.

За да е пълна наслада от Piaret patisserie съветват да добавите и мента към сладкото!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...