Kitchen of Tolik TV

28 май 2016 г.

Ориз със спанак и маслини

Любимото ми ястие! Този път реших да добавя маслини и да чукна по едно яйце отгоре. Опитайте и споделете след това дали и на вас ви е харесало. Какво ви е необходимо:
време за приготвяне: 120 мин. / за 6 порции / лесно

1 кг пресен спанак; 1 ч.ч. ориз; 100 г черни маслини; 4 яйца; 1 глава лук; 1 морков; 2-3 скилидки чесън; зехтин; черен пипер; сол; подправка чили кон карне; 2 ч.ч. вода

23 май 2016 г.

Зеленчукови кюфтета със спанак и джоджен

Сезонът на пресните зеленчуците и свежите подправки е! Идеи за кулинарни предизвикателства много. Ето едно от и от мен, надявам се да ви хареса и да го пробвате. 


Какво ви е неоходимо:

време за приготвяне: 180 мин. / за 4 порции / лесно

200 г пресен спанак; 1 тиквичка; 1 голям морков; 2 средни картофа; 3 яйца; 100 г. сирене; 100 г. брашно; 1 стрък джоджен; черен пипер; кимион 

22 май 2016 г.

Лидл стартира проект за здравословно хранене за деца


Лидл България стартира първия си проект за здравословно хранене, насочен към деца. Официалният старт на проекта бе в СОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Троян, като в хода на предварителната фаза Лидл България посети още 2 училища в Пазарджик и Троян.


„Кулинарно междучасие - Манджицу" е първият по рода си проект на Лидл България, съчетаващ в себе си образователна и кулинарна насоченост, ориентиран изцяло към най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. Проектът има за цел да подпомогне родители и училища да обърнат тревожната тенденция,  свързана с наднорменото тегло сред подрастващите,  с помощта на уроците „Кулинарно междучасие - Манджицу". По интригуващ и образователен начин се представя на децата колко е важно да изградят и да поддържат от малки здравословни хранителни навици както и да готвят в къщи с мама и татко. 


През ноември 2016 г. проектът „Кулинарно междучасие – Манджицу“ ще гостува в 5 училища в страната, като всяко българско училище, в което се обучават деца от 1-ви до 4-ти клас, може да кандидатства. Училищата, желаещи “Кулинарно междучасие - "Манджицу" да гостува при тях, могат да намерят повече информация за проекта и да подадат своята кандидатура до 7 октомври 2016 г. на www.lidl.bg/ninja. Едно от всички училищата, участвали в предварителната фаза или в рамките на проекта, ще има възможност да  спечели и финансова целева субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих на тяхната територия.Kулинарният урок продължава 60 минути. По време на урока децата се срещат с утвърден кулинарен специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като получават и съвети за здравословно хранене. Децата ще имат и възможността да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения.  С „Манджицу“ децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.За допълнително запазване на интереса на децата е разработено и мобилно приложение "Манджицу", достъпно за сваляне в Google Play и App Store, което под формата на игра дава полезна информация за различните хранителни елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене. 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...