Kitchen of Tolik TV

25 май 2017 г.

В кухнята на Константина Живова ухае на току-що изпечен домашен хляб с билки

С ръка на сърце бих казал, че тя е една от най-стилните телевизионни водещи. Константина Живова или Ина, както я наричат приятелите й, всяка сутрин с усмивка ни събужда от ефира на Bulgaria On Air. Прави го с лекота, защото залага на това бъде себе си, както в ежедневието, така и пред камера. Поканих Ина в Kitchen of Tolik, за да си поговорим не само за вкусна храна, но и за много други неща.
фотограф: Петър Тодорински
Добре дошла в Kitchen of Tolik, за мен истинско удоволствие, че си гост в моята он-лайн кухня. В този ред на мисли, как ухае в твоята реална кухня?

Благодаря за поканата и поздравления за това, което правиш. В моята кухня ли? Аз обожавам да готвя. Повечето хора биха си казала, че може би, заради динамичното ми ежедневие се храня основно навън, но не е така. Готвенето е моето хоби. В кухнята ми обичам да ухае на току-що изпечен домашен хляб с билки, на домашни американски палачинки с боровинки и маскарпоне.

И ти като мен, си почиваш докато готвиш, хората доста ми се чудят на тази почивка...

Има нещо терапевтично в готвенето. За мен храната е удоволствие, както за приготвяне, така и за консумиране. Хората трябва да отделят специално внимание, когато се хранят, да изпитват удоволствие от вкусовете и ароматите. Така си мисля, че дори качването на килограми ще е по-малко.

От жените си, които не разполагат с много свободно време и със сигурност правиш доста вкусни и бързи гозби...

Прав си, нямам много време. Моментите, които отделям, за да приготвя нещо вкусно са вечер. Обичам големите, пресни и пъстри салати. Не си падам по манджите. Обичам да си хапвам мусака или пълнени чушки, но не приготвям такъв тип кухня. Наблягам на печените меса, рибата, пастата и салатите.Обичаш да се събираш с приятели у дома. Какво най-често им готвиш?

Много мои приятели са опитвали от моята лазаня. Бих казала, че никога не поръчвам лазаня в ресторант. Колкото и нескромно да звучи, мисля, че моята е по-вкусна.

Разбрах, че освен много вкусотии правиш и страхотни пици. Имаш ли любима рецепта или импровизилаш на момента?

По принцип готвя на око. Има рецепти, които знам наизуст, има и такива, които поглеждам от книгите ми с рецепти. Пиците, които правя, често се шегувам стават толкова големи, че бих могла да нахраня цял ресторант. Тайната на хубавото тесто е прясното мляко, което прибавям.

Коя е любимата ти кухня?

Обожавам всичко италианско и именно затова често консумирам такъв тип кухня.

Сладко или солено?

Не обичам сладко. Ако трябва да избера дали да си купя шоколад, със сигурност ще си купя буркан кисели краставички. Обожавам кисело.

Как успяваш да поддържаш перфектната си фигура?

Метаболизъм. Подлагала съм се на различни хранителни режими за напълняване в годините. В един момент реших, че така с тези килограми се чувствам добре и се харесвам. Много жени може би биха ме намразили, но това е истината. Ям добре, за жена и то всичко. Не се ограничавам, но за съжаление не отделям много време за спорт, а е хубаво да го правя.Да си поговорим малко за нещата извън кулинарните ти страсти. Знам, че в момента пишеш втора книга... наясно съм, че няма как да издадеш повече за нея, но с какво ще се отличава тя от „Завинаги”?

Много мислих след като написах първата ми книга „Завинаги“. Знам, че с мислене никога не се получава. Вдъхновението идва неочаквано. След написването на „Завинаги“ бях убедена, че тя няма да има продължение. Наскоро нещата се промениха. За първи път издавам пред теб, че втората книга ще е продължение на първата.Какво ти дава писането?

Когато пиша се пренасям в друг свят, в света на моите герои. Можеш да правиш всичко, да изживееш всичко, да усетиш емоции, които може би никога не си очаквал, че ще преживееш. Писането е уединение със самите нас и изливане на душата на автора в думи.

Къде си повече себе си – когато пишеш, когато си на ефир или докато се снимаш за някоя реклама или сериал?

Навсякъде се чувствам себе си. Не мога да правя неща, които не ми доставят удоволствие и не ги чувствам като мои. Обичам работата си в телевизия Bulgaria On Air и предаването „България сутрин“, но също така изпитвам удоволствие и удовлетворение от всичко друго, с което се занимавам, реклами, клипове, сесии, моят блог Try With Ina, както и писането.

Мечтаеш ли?

Ако човек не мечтае, защо живее? Разбира се, че имам своите мечти и те не са малко. Може би смело мога да кажа, че мечтая за неща, които са реални и зависят от самата мен. Не обичам да завися от други хора. Старая се да сбъдвам и реализирам мечтите си по план. Когато обаче се сбъднат започвам да мечтая за нещо ново, за да има смисъл да живея. Всъщност не бих казала, че са мечти, а цели.

На какво би искала да научиш твоята дъщеря, Дария?

На точността, на която държа. На доброта, която е нужна в днешно време, на това да цени малките неща в живота.

Коя си ти извън светлините на студиото?

Константина Живова, тази, която ме познават зрителите.С какви мисли заспиваш вечер?

С мисли за бъдещето.Гледайте Константина Живова от пенеделник до петък
в предаването „България сутрин” от 06:30 по Bulgaria On Air
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...